0
0

Behang tips voor de kinderkamer

ProductenGeplaatst op 25-6-2016 door Sylvia

Behang stappenplan voor de kinderkamer

1. Bedenk welke muur/muren je wilt behangen.
Kies je voor een druk behang, dan is 1 muur vaak genoeg om te behangen, anders wordt het erg druk. Het is leuk als de muur die je het eerste ziet als je binnenkomt, de blikvanger is. De andere muren kun je dan in een bijpassende muurverf schilderen.
Bij een wat rustiger behang kun je prima alle wanden behangen. Of zelfs verschillende soorten behang per muur.
 2. Zorg dat je alles bij de hand hebt
Voordat je aan de slag gaat, zorg dat je  genoeg behang in huis hebt. Bestel liever een rol teveel ipv te weinig. Niets is zo vervelend om een stukje muur over te houden als je behang op is. Bij een 2e bestelling loop je bovendien het risico dat je een ander verfbed krijgt waardoor de kleur afwijkt. Ongeopende rollen behang mogen bij ons altijd geretourneerd worden.
Behalve behang, heb je ook plaklijm, een goede schaar, een meetlint en een schone vochtige doek nodig.  Voor behang waarbij je de banen moet insmeren, heb je natuurlijk ook een schone behangtafel nodig.


3. Begin vanaf het raam
Begin bij het behangen met de eerste baan vanaf het raam en werk verder van het raam af. Hierdoor valt het buitenlicht in de naden en vallen ze minder op.

4. Gebruik gekleurde behanglijm
Gebruik altijd voldoende lijm als je het behang of de muur insmeert. Wist je dat er ook roze lijm bestaat (Perfax Roll-On Magic)? Deze is roze als het nog nat is, waardoor je makkelijk kunt zien als je nog een stukje vergeten bent in te smeren. Veeg overtollige klodders lijm weg met een vochtige doek zodra je de baan hebt opgeplakt.


5. Plak de banen 'stotend' tegen elkaar
Als je de banen tegen elkaar aanplakt, zorg dan dat de naden niet overlappen, maar als het ware tegen elkaar aan stoten. Je kunt de naden eventueel aandrukken met een nadenroller, maar ook met een schone doek.

6. Druk aan van boven naar beneden 
Zodra je de baan hebt opgeplakt, druk het behang dan vanuit het midden van boven naar beneden aan. Hiermee druk je luchtbobbels weg. Als je het behang horizontaal aandrukt, zet het behang uit. Als het opdroogt krimpt het weer en heb je kans op krimpnaden. 
  
7. Klaar? Pimp je behang!
Hoe leuk een behang ook is, je kunt het altijd nóg leuker maken met leuke muurstickers. Zeker als de muur erg groot is, breek je hiermee het grote oppervlak.
Heb jij nog goede tips of vragen over behangen op de kinderkamer? Laat hieronder een reactie achter!

* Verplicht

Geef een reactie

Categorie

Laatst geplaatst

Stylingadvies nodig?

Styling15/11/2019

Saartje winkel 1 jaar!

Saartje Prum23/10/2019