0
0

Ideeën voor broer en zus op 1 kamer

InspiratieGeplaatst op 10-6-2016 door Judith

Broer en zus op 1 kamer? 5 tips!

Gezinsuitbreiding, ruimtegebrek, beter slapen of gewoon voor de gezelligheid. Allemaal redenen om twee kinderen samen op een kamer te laten slapen. Liefst wil je dat je kinderen dan tóch een eigen plekje hebben, waar ze zich lekker voelen. Hoe pak je dat aan? 5 tips:

1. Maak er geen punt van!
Zijn je kinderen nog onder de 4 jaar? Ga dan niet uitgebreid in overleg of dit wel een goed idee is. Zorg dat je op 1 dag de boel hebt ingericht en zorg dat je wat spulletjes uit de oude kamer meeneemt, zodat ze zich toch direct thuisvoelen. Oudere kinderen kun je uiteraard wel mee laten denken, maar houd zelf de regie! Is de jongste nog een baby die 's nachts vaak wakker wordt? Dan is het waarschijnlijk beter het samen slapen nog even uit te stellen.

2. Houd de basis neutraal.
Je wilt graag voor elk kind een eigen plekje maken en misschien vinden ze niet allebei hetzelfde leuk, zeker als de één een jongen is en de ander een meisje. Kies daarom voor een basis die je makkelijk combineert met jongens én meisjes beddengoed en accessoires. Dat wil niet zeggen dat de muren wit moeten blijven. Je kunt ze schilderen in een grijstint of juist behangen in mintgroen. Beide kleuren combineren erg mooi met bijvoorbeeld roze voor meisjes en donkergrijs of blauw voor jongens of stoere meisjes. Met witte of houten kindermeubels kun je ook alle kanten op.

Bij de neutrale basis kun je nu beddengoed voor beide kinderen zoeken dat niet per se hetzelfde is, maar hetzelfde kleurenpalet heeft. Hier is gekozen voor Juffer beddengoed voor Jip en Padvinder beddengoed voor Joep, beiden met mintgroen.


3. Geen gezeur over 'mag het licht aan, uit, nee toch aan!'
Ieder kind een eigen bedlampje scheelt een hoop gedoe. Ze kunnen zelf nog even lezen of naar de toilet, zonder dat het grote licht aan hoeft. Liefst een lampje wat niet teveel licht geeft. De figuurlampen in de vorm van een dier zijn hier natuurlijk ook erg geschikt voor, altijd een vriendje bij je bed!

4. Zorg voor voldoende opbergruimte
Om goed te kunnen slapen, is het fijn als de omgeving niet teveel afleiding geeft. Speelgoed en kleding opgeborgen in kisten of kasten maakt zowel kinderen als ouders blij!

5. Houd verschillende bedtijden aan
Zeker in het begin is het voor de kinderen natuurlijk erg gezellig om nog even te blijven kletsen. Om te voorkomen dat ze daardoor veel te laat gaan slapen, kun je de jongste eerst naar bed brengen. Een kind vindt het ook vaak fijn zijn vader of moeder even voor zichzelf te hebben. Even een boekje lezen en de dag doornemen is een fijn moment samen!Natuurlijk zijn alle kinderen en ouders weer anders, dus kijk vooral wat bij jou werkt en waar jij en je kinderen zich fijn bij voelen. En weet dat er ook weer een moment komt dat de kinderen tóch graag een eigen kamer willen. Meestal is dat vanaf een jaar of 9.

Delen jouw kinderen een kamer? Hoe gaat dat? Heb je een gouden tip? Laat het hieronder weten!

* Verplicht

Geef een reactie

Categorie

Laatst geplaatst

Stylingadvies nodig?

Styling15/11/2019

Saartje winkel 1 jaar!

Saartje Prum23/10/2019