0
0

5 tips voor een kleine kinderkamer

InspiratieGeplaatst op 3-8-2016 door Judith

Zo maak je van een kleine kinderkamer de gezelligste kamer in huis!

Soms is de kinderkamer kleiner dan je zou willen of zou je er graag meer meubels in kwijt kunnen. Hoe richt je een kleine kinderkamer in, zónder dat ie propvol staat en rommelig wordt? 

1. Ruimtebesparende meubels
Bedenk uiteraard altijd eerst welke meubels je écht nodig hebt. Een bureau voor een kind op de basisschool is niet altijd nodig. Of misschien heeft een andere kamer in huis nog kastruimte over? Misschien kun je speelgoed kun je ook deels op zolder of in de schuur kwijt?
Door meerdere functies in 1 meubel te combineren, bespaar je direct ruimte. Denk aan een hoogslaper met een bureau eronder of een huisjesbed met 2 slaapplaatsen en een opberglade. Of wat te denken van een bed met kast én bureau eronder?  
Tenslotte zijn meubels op maat gemaakt vaak een uitkomst voor een kleine kamer. Heb je een wand die nét 10 cm te kort is voor een groot bed? Maak het bed dan gewoon 10 cm korter! Wij maken al onze meubels met de hand, dus wij maken alle maten die je wilt! Ook op maat gemaakte matrassen kunnen we erbij leveren.2. Gebruik de hoogte
Op de vloer kun je misschien niet meer kwijt, ga daarom de hoogte in! Zo kun je een boekenkast horizontaal onder het plafond hangen. Met een hoogslaper heb je extra ruimte onder het bed die je kunt geruiken voor een bureautje, een lounge bankje of extra matras. Met een hoogslaper die onder open is, behoud je het ruimtelijke gevoel. Een wit bed maakt een kleine kamer ook minder vol.


3. Gebruik de juiste kleuren en laat het licht binnen
Kies in een kleine kamer vooral voor pasteltinten en neutrale kleuren en schilder het plafond altijd wit. Donkere kleuren zullen je kamer nóg kleiner doen lijken. Laat de ramen zoveel mogelijk onbedekt. Liever een vouwgordijn dan muurvullende hanggordijnen. Dit levert niet alleen meer licht op, maar hanggordijnen nemen ook ruimte in naast het raam.4. Gebruik de ruimte onder je bed
Onder je bed heb je twee vierkante meter ruimte! Gebruik deze ruimte met een bedlade. Hier kun je een matras in leggen voor logeetjes of gebruiken als speelgoedlade voor beddengoed, kleding of speelgoed. Wil je 'm als bedlade en extra slaapplek gebruiken, kijk dan wel of je ruimte hebt om de bedlade helemaal onder het bed uit te rollen. Is dat niet het geval, dan kun je de bedla als opbergruimte voor het extra matras gebruiken. Heb je een logeetje, haal dan het matras uit de lade en leg 'm in een kamer waar je plek hebt voor het matras.

5. Creëer een ruimtelijk effect met een grote spiegel
Een grote spiegel weerkaatst licht en ruimte. Zeker in een kamer met hoog plafond, geeft een spiegel een verrassend effect. Zorg dat je de spiegel zo ophangt, dat je 'm ziet bij binnenkomst en dat ie een deel van de kamer of van buiten weerspiegelt. Geen plek? Hang 'm op een kastdeur.

 
Heb jij ook een kleine kinderkamer? Heb je een goede tip? Laat het weten! 

* Verplicht

Geef een reactie

Categorie

Laatst geplaatst

Stylingadvies nodig?

Styling15/11/2019

Saartje winkel 1 jaar!

Saartje Prum23/10/2019