0
0

Tips voor de aankoop van een kindermatras

ProductenGeplaatst op 1-11-2016 door Judith

Goed slapen met Saartje

Goed slapen is belangrijk, zeker voor kinderen in de groei. Een uitgeslapen kind is vrolijker, minder druk en minder vaak ziek. En daar word je als ouder ook een stuk vrolijker van! Een goede nachtrust, begint bij het juiste matras, daarom hier 4 tips:

Waar let je op bij aanschaf van een kindermatras?

1. Wat voor materiaal is het beste voor je kind? 
Een goed ventilerend en ondersteunend matras is cruciaal voor een goede nachtrust, ook voor kinderen.
Polyether matrassen hebben een gesloten celstructuur en zijn daarom al snel te benauwd. Voor een logeermatras is dit prima, maar voor dagelijks gebruik raden wij dit af. Ook latex matrassen zijn voor kinderen al snel te warm. Binnenverings- of koudschuim matrassen bieden wel goede ventilatie en ondersteuning. Let op dat het matras dik genoeg is. Wij adviseren minimaal 15 cm dik. Volwassenen slapen zelf vaan op pocketveermatrassen. Deze zijn beter dan binnenveringsmatrassen in staat het gewicht optimaal over het matras te verdelen. Echter, het gewicht van kinderen tot 12 jaar is over het algemeen nog zodanig laag, dat een gewichtsverdeling nog niet nodig is. 

2. Wat is de levensduur van het matras?
Gaat je kind naar een groot bed (90 x 200 cm), dan ga je ervanuit dat hij/zij er voor heel wat jaren in gaat slapen. Kies daarom voor een kwaliteitsmatras wat minimaal 8 - 10 jaar meegaat en hier ook garantie op geeft. Pas op met het (her) gebruiken van je eigen matras voor je kind. In matrassen voor volwassenen zitten vaak heup en schouderzone's, die totaal niet aansluiten bij de maten van je kind.

3. Kies je voor een hard of zacht matras?
Hoewel het verleidelijk is te kiezen voor een lekker zacht matras, heeft een kind in de groei toch echt een stevig matras nodig. Als richtlijn kun je aanhouden dat als je met vlakke hand op het matras duwt, het een aantal cm naar beneden moet meegeven, niet meer en niet minder.

4. Vaste of afritsbare tijk?
Is je kind al zindelijk? Of gebeuren er nog regelmatig ongelukjes in bed met plassen? Ons advies is dan om (tijdelijk) te kiezen voor een waterdichte molton om het matras heen. Deze is veel eenvoudiger te verschonen (midden in de nacht) dan een hele afneembare matrashoes. Bovendien houdt een afritsbare matrashoes een flinke plas ook niet tegen. Zonder waterdichte molton gaat dit het dwars door het matras heen. De afritsbare hoes kun je dan uitwassen, maar in de rest van het matras blijft het dan zitten. Is je kind allergisch voor huisstofmijt? Kies dan altijd een matras met een anti-allergische tijk. Als je toch graag de tijk wilt kunnen wassen, let er dan op dat dit ook op 60 graden kan. Dan doodt het pas de huisstofmijt.


 

* Verplicht

Geef een reactie

Categorie

Laatst geplaatst

Stylingadvies nodig?

Styling15/11/2019

Saartje winkel 1 jaar!

Saartje Prum23/10/2019