Logo Saartje Prum Mobile
0
0

Tips voor een kleine kinderkamer

Soms zou je willen dat de kinderkamer groter was, waar laat je alle meubels? Om nog maar van het speelgoed en de kleding te zwijgen. Toch kun je in een kleine ruimte vaak meer kanten op dan je denkt en het óók nog eens heel gezellig maken. Hoe deel je de kamer zo in, dat je kind tóch een gezellig eigen plekje heeft?

1. Maak gebruik van de hoogte!

Iedere vierkante centimetermeter telt, dus maak gebruik van de hoogte van de kamer. Met een hoogslaper win je ruimte, omdat je eronder bijvoorbeeld een kast en bureau kwijt kunt. Met drie meubels op 2 vierkante meter houd je misschien nog wel ruimte over!
 

2. Spelen en slapen kun je combineren.

Met een stapelbed in de vorm van een huisje, heb je niet alleen een meubel met 2 of zelfs 3 slaapplekken, maar tevens een geweldig speelmeubel. Speel verstoppertje, winkeltje of lees een boek in op op het huisje! Je kunt kiezen uit diverse modellen zoals het Vogelhuis, het Droomhuis en het Hooihuys.

 

3. Lichte kleuren voor muren en de vloer.

Met lichte kleuren op de muren en op de vloer, lijkt de kamer optisch groter. Donkere en felle kleuren komen eerder op je af en maken de ruimte voor je gevoel kleiner. Kies ook voor alle wanden in dezelfde kleur, dit geeft meer rust. 

4. Rommel uit het zicht!


In een kleine kamer is het nóg belangrijker dat er niet teveel kleine rommel, kleding en speelgoed rondslingert. Ga na wat je écht op de kamer wilt hebben en bedenk of je misschien wat elders in huis kwijt kunt, zoals beddengoed of speelgoed waar niet dagelijks mee gespeeld wordt. Probeer spullen die je wel op de kamer wilt houden op te bergen in kisten, manden of bakken. Kies bijvoorbeeld voor een deelbare kist, hier kan je kind makkelijk zelf alles in opruimen en weer terugvinden. De kist is tevens een handig bankje op op te zitten!
 

 

5. Gebruik de ruimte onder het bed!

Ook onder het bed kun je kleding, speelgoed of een matras uit het zicht opbergen. Met een bedla op wieltjes, rol je alles in 1 keer onder je bed.